komunalno
Vijesti Brčko
20 Oct 2014
Published in Vijesti Brčko
Temeljem iskustva iz prethodnih poplava, pokazalo se da su neophodna dodatna tehnička sredstva za spašavanje u elementarnim nepogodama. Vlada Distrikta i brčanski Rotary klub ovoga puta bili su široke ruke.

2014. godina bit će dugo u sjećanju Brčaka, a ponajviše zbog elementarnih nepogoda koje su prouzrokovale teško nadoknadive štete. U borbi protiv vode i spašavanju onoga što se da spasiti nadležni su se dobro snašli, a ukoliko se katastrofa ponovo desi, odlučili su se dodatno opremiti.

"Želja nam je bila da sve ovo što smo proživjeli u prethodnom periodu nas ne iznenadi u budućnosti i da budemo spremni sa tehničkom opremom. Sve to skupa neka nam ne zatreba, ali nedao Bog ponovo ovakvih i sličnih situacija mi ćemo biti spremni da spašavamo živote naših građana. Vlada je izdvojila određena  sredstva gdje je kupljen jedan jet-ski  za Policiju DiIstrikta u vrijednosti od 40.000 KM, kao i jedan moderan čamac i pente", izjavio je Esed Kadrić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Iz Rotary kluba ističu da su uvidjeli mnoge nedostatke u spašavanju građana u poplavama, te su zbog toga i odlučili pomoći u opremanju specijalne jedinice.

"Pa smo se mi dosjetili jedne ideje da Specijalnoj jedinici Brčko disirkta poklonimo gliser zajedno sa našim glavnim sjedištem u Beču. Vrijednost glisera je 10.000 KM zajedno sa prikolicom i prveoznim sredstvom", izjavio je Predrag Šolaja, predsjednik Rotary kluba Brčko distrikta BiH.

U vremenu koje svi žele zaboraviti, april-maj-august, Policiji Distrikta dobro bi došla dodatna oprema, a sada će, zahvaljujući donacijama, biti spremniji za eventuelno slične potrebe.

"Policija je kroz procedure nabavki tražila nabavku još dva vozila, čamca i skutera na vodi, tako da sada imamo situaciju da smo dosta dobro opremljeni što se tiče situacije na vodi i što se tiče vanrednih situaciju u odnosu na majski period. Sada imamo kompletnu zaokruženo priču  što se tiče tehničkih sredstava, čak imamo i ronilački klub koji je osposobljen za osnovne aktivnosti. U slučaju reprize elementarnih nepogoda, Policija Distrikta će moći na mnogo kvalitetniji način odreagovati. Imali smo dosta nesretnih slučajeva stradavanja lica, utapanja i tako dalje, tako da će u tom  dijelu izuzetno korisna biti ova vozila", izjavio je Goran Lujić, šef Policije Brčko distrikta BiH.

Valja spomenuti da su brčasnki Rotaryjanci u suradnji sa brastkim klubovima iz Slovenije i Austrije građanima Distrikta  obezbijedili značajnu pomoć  tokom elemenatarnih nepogoda. Donirano je, između ostalog oko 15.000 KM u materijalnim stvarima te 20.000 KM Crvenom križu Brčko distrikta BiH.

20 Oct 2014
Published in Vijesti Brčko
Pored niza postojećih problema u kojima se nalazi Zdravstveni centar u Brčkom, našao se i problem sigurnosti brčanske Bolnice.
20 Oct 2014
Published in Vijesti Brčko
Na osnovu prikupljenih i obrađenih informacija po Listi pitanja i dojavаma građana u protekla 24 časa izvještaj je sljedeći:
18 Oct 2014
Published in Vijesti Brčko
Na osnovu prikupljenih i obrađenih informacija po Listi pitanja i dojavаma građana u protekla 24 časa izvještaj je sljedeći:
17 Oct 2014
Published in Vijesti Brčko
Članovi dramske sekcije JU Gimnazija “Vaso Pelagić” Brčko distrikt BiH će 23.10.2014. godine sa početkom u 18:00 sati u Domu kulture reprizirati predstavu Branislava Nušića “Naša djeca”.
17 Oct 2014
Published in Vijesti Brčko
Hrvatska seljačka stranka Brčko danas je održala konferenciju na novinare, kako bi, tvrde, razjasnili javnosti razloge napuštanja parlamentarne većine.
17 Oct 2014
Published in Vijesti Brčko
U organizaciji brčanske Biblioteke i Književnog kluba Brčko distrikta, jučer je promocijom romana “Veliki rat” započelo obilježavanje manifestacije Mjesec knjige. Riječ je o romanu nagrađivanog srbijanskog književnika Aleksandra Gatalice.
17 Oct 2014
Published in Vijesti Brčko
Izložbom rukotvorina i bosanskih jela, jučer je Udruženje žena Bošnjakinja iz Brčkog obilježilo 21. godišnjicu postojanja.
17 Oct 2014
Published in Vijesti Brčko
Evropska komisija je 2007. godine proglasila 18. oktobar Evropskim danom borbe protiv trgovine ljudima. Prema podacima Međunarodne organizacije za migracije, oko dva i po miliona ljudi u svijetu su žrtve trgovine ljudima, a veliki procenat njih su djeca.
16 Oct 2014
Published in Vijesti Brčko
Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je krivicu petero optuženih, koje je prije više od četiri godine optužilo za prodaju opojne droge heroin u Brčko distriktu tokom 2009.godine.
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »

Stranica 1 od 312

0
Brcko: Moje, tvoje, nase Brcko